Lagi 10 hari, macam tak percaya! Sebabnya kan, pejam celik pejam celik je dah 20 hari. Masa sangat sangat menCUMBUi kita sekarang. Mungkin sebab sepanjang Ramadhan ni I tersangat busy buat itu ini. Dengan memasaknya, dengan mengemasnya yang belum sudah dan dengan berkejar sana sini. Berjaya buat masakan juadah berbuka puasa, dengan puding beriya, tapi kan, kuih raya belum pun usik lagi.
Macam biasa tahun ni bakal buat Chocolate Shorties, Samprit Dahlia dan Biskut Arab. Macam menu wajib pulak tiga kuih ni ye. I dah berjaya bawak balik gajet memasak dari Dusun ke rumah I, sekarang ni resipi mana resipi. Setahun sekali punya kerja macam ni la. Ghaib terus resipi ke mana tah...
Chocolate Shorties tu memang kegemaran sefamily zaman berzaman, Biskut Arab tu pulak dah jadi kebiasaan mesti ada, Biskut Samprit Dahlia pulak request dari Ayah yang nak sangat Samprit tapi Mama nak Dahlia, so, Samprit Dahlia is the right choice for both them. Selalunya tempah dekat Wan Teh je semua ni tapi sejak dah pandai buat ni, lagipun Wan Teh busy, I pun redha buat sendiri. Lagi best, lagi feel, lagi banyak yang kita boleh buat. Kalau tempah, amaunnya tetap 50 biji atau 100 biji. Kalau buat sendiri nak buat 500 biji pun boleh sajaaaaa...
Tahun ni macam nak buat penambahan la, Fruit Cake Mama Paroi nama diberi. Memang best, dan fruity sangat. Kata Sayang, tahun ni Mama tak buat pun cake tu. So, I dah pinjam kukus besar Mama untuk merealisasikan buat benda yang I suke. Yeah, that's me, I akan buat benda yang I suka dan gemari. Semua orang gitu kot. Don't put that blame on me hahaha.
I sekarang dalam proses nak cari balik resipi, then beli barang, then...
BERPERANG DENGAN OVEN DAN MIXER!
Jom pergi RAKAN :)
I sekarang dalam proses nak cari balik resipi, then beli barang, then...
BERPERANG DENGAN OVEN DAN MIXER!
Jom pergi RAKAN :)
No comments:
Post a Comment